0031 6 50 88 55 47 [email protected]

Verstopt toilet

Verstopt toilet-de 5 meest voorkomende redenen

Een verstopt toilet is 1 van de meest vervelende dingen die je kan overkomen in huis of op kantoor. Toch kun je er zelf veel aan doen om het niet zo ver te laten komen.

  1. Te veel toiletpapier: Een overmatig gebruik van toiletpapier kan zich ophopen in de afvoerleidingen en een verstopping veroorzaken.
  2. Vreemde voorwerpen: Het doorspoelen van voorwerpen zoals maandverband, wattenstaafjes, vochtige doekjes en zelfs speelgoed kan leiden tot verstoppingen.
  3. Opbouw van afzettingen: Ophoping van vuil, kalkaanslag en zeepresten in de leidingen kan na verloop van tijd de waterstroom belemmeren en een verstopping veroorzaken.
  4. Vastzitttend vet of etensresten: Vaak zien of horen we dat er bijvoorbeeld frituurvet of olie door het toilet wordt gespoeld. Maar ook soepen en sauzen en andere etenswaren die kunnen klonteren worden regelmatig door het toilet gespoeld en kan een blokkade of verstopping veroorzaken.
  5. Rioolbuizen: Wanneer boomwortels de rioolbuizen binnendringen, kunnen ze de leidingen beschadigen en verstoppingen veroorzaken.

Verstopt toilet – oplossingen

Er zijn verschillende manieren om een verstopt toilet op te lossen. Hieronder gaan we in op de beste manieren om het toilet te onstoppen.

  1. Water en zeep: Afwasmiddel kan helpen bij het losweken van vuil in de toilet. Gebruik een scheutje (ongeveer 2 eetlepels) afwasmiddel en wacht tot het zeep naar beneden is gezakt. Daarna giet je een emmer heet water in de toiletpot. Als je de emmer wat hoger houdt komt het water met wat meer kracht in de toiletpot en dit heeft vaak een beter effect. Let op! het mag geen kokend heet water zijn want dit kan uw toiletpot beschadigen.
  2. Gebruik een ontstoppingsmiddel: Er zijn verschillende chemische ontstoppingsmiddelen beschikbaar die de verstopping kunnen oplossen. Zorg er wel voor dat je de instructies op de verpakking volgt en beschermende handschoenen draagt tijdens het gebruik.
  3. Gebruik baking soda en azijn: Baking soda en azijn is een natuurlijk middel dat heel vaak werkt. Je hebt een pak baking soda nodig en een fles azijn. Je strooit eerst de baking soda in de toiletpot en daarna giet je de azijn er overheen. Dit zal een bruisende reactie geven. Spoel het toilet daarna nog even door.
  4. Gebruik een ontstopper: Gebruik een ontstopper welke in de volksmond ook wel ploemper of plopper wordt genoemd. Zet de onstopper recht in de pot en gebruik de stok om op en neer te gaan. Hierdoor zuigt de ontstopper zich als het ware vacuum. Wanneer je de ontstopper terugtrekt komt de verstopping ook los. Trek hierna de toilet nog even door en het probleem zou verholpen moeten zijn. Bekijk dit filmpje van Praxis om precies te zien hoe het moet.
  5. Schakel professionele hulp in: Als de verstopping ernstig is of als eerdere pogingen om het probleem op te lossen niet succesvol waren, is het verstandig om een professionele rioolservice in te schakelen. Wij beschikken over de juiste apparatuur en kennis om u zo snel mogelijk van uw probleem af te helpen. Neem direct contact met ons op.

 

Call Now Button
× Hoe kan ik je helpen?